13. ročník soutěže Řemeslo Skill 2024 nebyl jen o technických dovednostech. Bylo to o vášni, tvrdé práci a odhodlání mladých řemeslníků vstoupit do světa řemeslné dokonalosti. A my, Alca Group, jsme tam byli, abychom je podpořili! Tento rok už po jedenácté jako hrdý sponzor mezinárodní soutěže učňů stavebních oborů, která je klíčovou událostí pro vzdělávací i profesní rozvoj nových talentů.

Jedenáct let podpory a neustálý růst

Od roku 2014 je Alca nedílnou součástí této soutěže. Naše role se však neomezuje jen na finanční sponzorství – poskytli jsme všechny potřebné komponenty a materiály, které soutěžícím umožnily simulovat reálné situace na stavbě. Je skvělé sledovat, jak se dovednosti mladých účastníků každým rokem zlepšují, říká Ivo Fischer, školitel Alca.

Letošní novinkou byla například soutěž pro topenáře, která ještě více rozšířila možnosti, jak motivovat mladé učně motivovat a připravit na reálné podmínky stavebního prostředí. V této části soutěže jsme podpořili žáky výrobky naší dceřiné společnosti FV-Plast. Podporujeme vzdělávání a řemeslnou zručnost, protože víme, jak důležité je předat nové generaci nejen teoretické znalosti, ale především praktické dovednosti, vysvětluje důvody dlouholeté spolupráce Ivo Fischer, školitel společnosti Alca.

Jedenáct let podpory a neustálý růst

Nabitá atmosféra a vysoký zájem

Letošní ročník soutěže byl obzvláště živý. Zájem nejen ze strany odborníků, ale i veřejnosti byl obrovský, což jen potvrzuje, jak důležitá je tato akce pro budoucnost řemesla. Bylo fantastické sledovat, jak se laická veřejnost zajímala o výkony mladých talentů, nadšeně hodnotí Ivo Fischer.

Na náměstí ve Vysokém Mýtě vládla skvělá atmosféra, kde se střetávali profesionálové s mladými nadějemi a společně ukazovali, že budoucnost stavebních oborů je v dobrých rukou. Soutěžní úkoly byly náročné, ale soutěžící se s nimi poprali se ctí a ukázali, že mají skutečně co nabídnout.

Nabitá atmosféra a vysoký zájem

Vzdělávání nové generace: Jak pracujeme se studenty

Práce s mladými žáky je podle Ivo Fischera zásadně odlišná od školení profesionálních instalatérů: Žákům musíte vysvětlit každý krok od začátku. Nejen jak se co montuje, ale také proč. U profesionálů se zaměřujeme na to, jak jim naše produkty usnadní a zrychlí práci.

I přes tuto výzvu vidí Fischer obrovský potenciál v mladých talentech: Je nesmírně radostné sledovat, jak rychle se mladí lidé učí a jaká zvídavost je pohání. To, že si mohou vše osahat v reálném prostředí, je pro ně neocenitelnou zkušeností.

Vzdělávání nové generace: Jak pracujeme se studenty